Over Somara Kras
Ik ben gefascineerd door de innerlijke kracht van de mens. In mijn dagelijkse contacten ben ik altijd nieuwsgierig naar hoe iemand zijn karakter heeft gevormd. Wat drijft iemand om datgene te zeggen wat hij zegt? Wat beweegt iemand om te handelen of te reageren op de manier waarop hij dit doet?

Na zestien jaar in de financiën te hebben gewerkt, besloot ik om mijn passie te volgen: mensen begeleiden en ondersteunen bij hun levensvragen. De kracht van de mens heeft me altijd gefascineerd en mij nieuwsgierig gemaakt.

Somara Coaching

Het Kanaal van Korinthe
In 2007 maakte ik samen met mijn man een reis door Europa. We kwamen bij het Kanaal van Korinthe (Griekenland). Urenlang hebben we staan kijken naar dit indrukwekkende kanaal. Ik was ontroerd om te zien wat de mens heeft weten te bereiken om hun leven en werk makkelijker te maken.

De kracht van de mens is immens
Na verschillende mislukte pogingen door de wat mindere technieken en middelen die ze in die tijd hadden, was het hen in 1893 uiteindelijk gelukt om een enorm kanaal te graven met alle instortingsgevaren van dien. Toen ik dit zag, realiseerde ik mij hoe immens de kracht en het doorzettingsvermogen van de mens is om te bereiken wat hij wil. Dit heeft mij tot de dag van vandaag beïnvloed en mij gedreven om nooit te zeggen dat ik iets niet kan.

Verborgen krachten
Sindsdien werd ik steeds nieuwsgieriger naar de mens en zijn unieke verborgen krachten. Dit was het moment dat bij mij steeds meer de drive kwam om iets voor mensen te betekenen om hen bewust te laten worden van hun verborgen krachten. Het klinkt als vanzelfsprekend, maar toch zijn er velen die deze krachten nog niet in zichzelf herkennen.

Ik ben graag jouw luisterend oor
Door mijn liefde en passie voor de mens word ik vaak benaderd door mensen in mijn omgeving voor een luisterend oor of voor een diepgaand gesprek. In 2016 ging ik naar de Basisdag van de coachopleiding in Naarden. Ik wist gelijk zeker dat dit was wat ik wilde. Hierna volgde ik de twee vervolgopleidingen: Leergang Professional Coaching en Leergang Zelfbewust Coaching (Afgerond in 2019).

Liefde voor de mens
Mensen fascineren mij. De innerlijke kracht die in ieder mens schuilt maakt mij nieuwsgierig en geeft mij kracht en energie om te coachen.